NLnetwerk | Glasprofielen
533
post-template-default,single,single-post,postid-533,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Glasprofielen

Glasprofielen

Wie zelf een lichtstraat wil gaan plaatsen zal een juiste keuze moeten maken in glasprofielen. Een glazen lichtstraat is een constructie die veilig en stevig moet zijn, maar geeft daarnaast ook nog eens een enorme meerwaarde aan je woning. Voor een goede isolatie en waterdichtheid is de keuze van goede glasprofielen van groot belang. Glasprofielen zijn in vele soorten en maten te verkrijgen.
Meer licht en ruimte toevoegen aan de woning

Wanneer je kiest voor een glazen lichtstraat zal dit ervoor zorgen dat er veel meer licht van buiten de woning in komt. Het geeft een heel andere dimensie en er zal een andere uitstraling en sfeer gecreƫerd worden binnen de woning. Je woning lijkt door de vele lichtinval een stuk ruimtelijker en daarnaast zorgt het vaak ook voor de nodige rust. Lichtstraten komen vaak voor bij een uitbouw of een veranda. Veel mensen kiezen ervoor om zo hun woning een ruimtelijker aangezicht te geven.

 

Aluminium beste keuze voor glasprofielen

Bij een glazen lichtstraat is het van belang om de goede keuze te maken in glasprofielen. Aluminium lichtstraat profielen zijn over het algemeen genomen de beste keuze. Je wilt immers wel dat de constructie stevig is, goed isoleert en geen water doorlaat. Deze profielen zorgen ervoor dat het glas stevig geklemd wordt en volledig dicht is.
Glasprofielen zijn eenvoudig te monteren

De aluminium lichtstraat profielen zijn eveneens een zeer geschikte optie wanneer je een houten lichtstraat wil aanleggen. De glasprofielen zijn heel makkelijk te monteren op het hout, waardoor de waterdichtheid gegarandeerd is. Een uitstekende keuze wanneer je dus voor een houten lichtstraat gaat. De profielen zijn in meerdere soorten en maten verkrijgbaar, zodat je altijd een geschikte keuze kunt maken voor de lichtstraat die jij wil aanleggen. Indien je niet precies weet wat voor soort profielen je nodig hebt, schakel dan een deskundig bedrijf hiervoor in.

 

Kies voor het juiste type glas

Naast de glasprofielen is het glas zelf ook een belangrijk aandachtspunt. De meest logische keuze is het kiezen voor veiligheidsglas, wat over het algemeen in lichtstraten wordt geplaatst. Wanneer je de lichtstraat in een aanbouw plaatst is isolerend glas de beste keuze, terwijl je bij een overkapping beter voor enkel glas kunt kiezen. Heb je de hele dag vol de zon op de lichtstraat, dan is warmtewerend veiligheidsglas de beste optie, waardoor de warmte niet naar binnen toe trekt. Anders lopen de temperaturen flink op en heb je het gevoel dat je in een broeikas zal zitten.
Voordelen glas ten opzichte van kunststof

Naast de glasprofielen en de keuze voor het glas, is ook kunststof een optie voor de lichtstraat. De keuze voor glas biedt echter meer voordelen ten opzichte van het kunststof. De isolatiewaarde van glas ligt namelijk ongeveer drie keer zo hoog als dat van kunststof. Daarnaast laat het veel meer licht door dan kunststof en is het duurzaam. Van een glazen lichtstraat kan je dan ook nog jaren blijven genieten.

Geen reactie's

Geef een reactie