NLnetwerk | Een duurzaam leven vraagt om duurzame waterornamenten
560
post-template-default,single,single-post,postid-560,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Een duurzaam leven vraagt om duurzame waterornamenten

Een duurzaam leven vraagt om duurzame waterornamenten

Onze mentale gezondheid heeft onwijs veel invloed op onze gehele gezondheid. Een goede mentale gezondheid kan zorgen voor een langer en daarbij gelukkiger leven. Helaas hebben velen van ons de laatste jaren last van veel stress en een burn-out. Op vakantie gaan helpt niet, dit is van korte duur en al snel zitten we weer in dezelfde stress als voorheen. Hoe lossen we dit op?

Vuur, aarde, lucht en water
Water is volgens de almachtige Boeddha een van de basiselementen waaruit de fysieke wereld bestaat. Er zijn verschillende verhalen over het water element te vinden. In ieder geval zal het dus invloed hebben op ons als levende wezens op deze planeet, en dan vooral een rustgevende invloed. Dan is het dus ook niet eens zo gek dat we wel eens gaan “uitwaaien” op het strand.

Even uitwaaien, het heeft niets te maken met de wind
Als we over het strand lopen gaat het niet om de wind, de wind kan zelfs vervelend en koud zijn. Waar het om gaat is het water. Het zien van de zee kan ons al een gevoel geven van ontspanning en zo stress weghalen. Meditatie kan ook het best gedaan wordt in de buurt van water, het geluid van golven of waterstralen veranderen volgens onderzoekers onze hersengolven. Hierdoor vallen we eerder in de meditatie.

Voor wie geen zee in de tuin heeft
Niet iedereen is gezegend met een zee in de buurt om langs te gaan. Wanneer je toch dit effect van rust in de buurt wilt hebben, kan je gaan voor duurzame waterornamenten. Met waterornamenten heb je altijd het geluid van vallend water binnen handbereik. Heel zweverig hoef je niet te zijn om hier het effect van te merken. Even de telefoon weg en al snel ben je helemaal rustig als je je concentreert op het geluid van het vallende water.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie